onsdag 22 januari 2014

Saker som blir kvar

-Varför ligger det en ost på golvet?
Det var där det började. Jag satt i soffan och ammade medan Anders går ut i köket för att hämta något att äta. Vad skulle jag svara? Hela eftermiddagen hade det legat en hushållsost på golvet som jag hade tappat tidigare på dagen. Jag hade förlorat greppet. Jag, kontrollhövdingen.

Månader passerar och en tisdag har dottern plötsligt en egen agenda. Skåp och lådor töms på innehåll, bokhyllor förlorar sina böcker och allt är en enda röra. Jag minns hur jag stressade runt och försökte rädda det som räddas kan. Rekordsnabbt förändrades vårt hem till ett prylfritt och barnsäkert hem. Helt ok. Absolut. Med lite andning och avslappningsövningar så fixade även kontrollhövdingen biffen.
Så här 3 år senare kan jag verkligen skratta åt min reaktion. För vad är problemet? Det blir lite stökigt, men än sen då.  Även jag har blivit väldigt skicklig på att gå i snirklad bana och skapa kreativa omvägar runt leksaker och klädhögar. Även jag kan skratta åt toapappret som har dekorerar kylskåpet i flera månader eller vispen som har suttit fast i badkarsproppen sedan maj 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar