lördag 18 januari 2014

Trädfällning i stanSamtidigt som jag förbereder kvällsmaten ringer det på dörren. Det är grannen sedan 8 år tillbaka. Hon skäller på mig. Hon tar i från tårna och gormar om fällda träd, icke fällda träd, mitt ansvar rådande det icke fällda trädet och varför jag inte fullföljer mina plikter och fäller det ännu icke fällda trädet.

Jag ser på hennes mun att den rör sig. Jag noterar skiftningar i hennes ansikte och jag uppfattar att hennes armar vevade beskrivande men jag lyssnar inte. Varför skulle jag? Grannen har ju uppenbart misstagit mig för en arborist. Jag ju konstnär, inte arborist.

Jag bestämmer mig för att vänta ut henne. Snart mycket snart kommer det att gå upp för henne att hon skämmer ut sig i ett ekande trapphus. Kanske inte idag eller i morgon men snart, mycket snart åker skämskudden fram.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar