onsdag 22 januari 2014

Vi tappra åretrunt-cyklister

Men hjälm, reflexväst och sadelskydd ger vi oss av på våra cyklar. Vi åker till våra utbildningar, jobb, vernissager, krogkvällar och träningspass. Smidigt och snabbt rör vi oss från A till B. Kanske låtsas vi att vi är lika snabba som BMW:n eller bussen, kanske stegrar vi en kortis eller gör en bred sladd bara för att vi kan. Varje dag utan undantag. I sol, regn, hagel, hård vind och snö. 

För ett par månader sedan skulle jag luncha med en god vän sedan 12 år. Jag parkerade min cykel för att möta henne. Jag ser att hon kommer rakt emot mig utan att egentligen se mig. 
-Hallå, hej här är jag!
-Oj, hej. Kände inte igen dig utan din cykel.

Jag var sju år när jag började cykla till skolan. Jag och min kompis åkte omvägar och gömde cyklarna för att inte få skit av de tuffa klasskompisarna. Men de kom på oss. Orden var hårda men vi fortsatte stolt att cykla varje dag, året om. 

Idag när jag läser GP blir jag givetvis glad när vi åretrunt-cyklister får uppmärksamhet. Hoppas på fler kampanjer framöver som främjar cyklandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar