måndag 3 februari 2014

Spotify Unlimited

Det är midsommar, vi värmer oss runt den falnande elden och snackar musik. Flera utav oss har vigt sin tonår åt Syntmusik och Indiepop. Minnen rabblas från konserter och festivaler. Vi nickar instämmande och förstående. Vi är lika. Vi vill alla vara en karaktär i Mats Jonssons serieroman "Hey princess".

Sedan händer det något med konversationen. En person jag inte känner börjar prata om Spotify. Hur bra och smidigt det var. Vi nickar alla ivrigt och gillande.

Jag minns hur min hjärna arbetade febrilt. Spotify, alla verkar veta vad det är. Hm, är det ytterligare ett socialt nätverk som FB? Shit, tänkt, tänk, tänk....... äh, jag får spela med.

Det var inte bara jag som spelade med. Ingen hade koll, alla höll masken. Men alla var nyfikna och ville veta mer. Dock hade ingen runt just den elden, just den midsommaren några bra svar bara förvirrade löst sammanhängande frågor.

Flera år senare befinner jag mig på NK:s januari rea. Jag sitter med Vera i knät och väntar på att Anders skall komma ut från provhytten. Butiken spelar musik som får mig att glömma bort Anders och jag går bort till kassan för att frågar vad det är dom spelar. 
-Det är Future Island och kolla på Related Artsist så får du fram en massa bra musik. 

För det är ju så det funkar nu. Mina CD-skivor är nedpackade i källaren sedan flera år tillbaka men aldrig förr har dagarna fyllts med så mycket bra musik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar