söndag 2 mars 2014

Din mamma, läskigast av alla är

Haj och krokodil är en av Veras favoritlekar tillsammans med Anders. Bus, spex och skratt. Igår när Vera och jag var själva på lekplatsen ställde jag ivrigt upp. "Jag vill vara haj!" "Ok", tycker Vera. "Då är jag ett männifolk". 

Sakta springer jag i kapp henne och försöker imitera en haj på bästa vis. "Neeeeeej, sluta! Du skrämmer mig ju", säger en blek treåring. "Du ska stå still när du är haj". "Ok", säger jag och fortsätter mitt imiterande lite mer stillastående. "Neeeeej! Du ska vara helt still, som en staty. Du är en hajstaty, fattarru väl?" "Ok, jag lovar att vara helt still". Jag tar ett lugnade andetag och fortsätter leken med ett svagt morrande, om nu hajar någonsin morrar. "Neeeej, du är en tyst hajstaty mamma." "Ok, men då är jag en helt tyst och stel hajstaty medan du leker männifolk." "Ja, precis."

Ingen och då menar jag ingen kan skrämma Vera som jag kan. Är min röst det minsta förställd eller mitt sätt det minsta förvrängt får hon tokspel. "Nej, mamma gör inte så!"

"Spegel, spegel på väggen där - säg, vem som läskigast i landet är?"  
"Din mamma, läskigast av alla är"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar