måndag 17 mars 2014

Mustig gryta

Vill dela med mig av en lite improviserad gryta som blev ovanligt god.

Gryta med smak av Marocko
500 g kött, högrev eller lamm
1-2 lök
2 klyftor vitlök
1 msk tomatpuré

1 msk soja
2-3 dadlar
spiskummin
gurkmeja
chilli
paprikapulver
1 buljongtärning
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 parika, röd eller grön (Jag föredrar grön paprika)
1 burk kikärtor

Bryn grytbita och hackad lök i lite olja. Ta i tomatpuré, soja, fint 

skuren dadel och kryddor. Rör om. Tillsätt tomatkross, buljong
och vatten. Låt puttra i ett par timmar.

Tillsätt skuren paprika och kikärtor, låt puttra tills paprikan blir lite mjuk.
Servera med råris eller bulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar