onsdag 30 april 2014

Om osttillverkning och snoppfår

Under kvällsfikat i går ville Vera ha en redogörelse för hur ost blir till där jag skulle skilja på mild och stark ost. Ok, shoot, tänkte jag och levererar all min osttillverkningskunskap på ett bräde. Dottern var dock föga imponerad utan tyckte att sanningshalten i min redogörelse var tämligen låg och konstaterade att "Nu skojar du allt mamma". Lite putt tänker jag att så illa var det väl ändå inte, jag har ju trots allt sommarjobbat på Arla. 

Idag på frukosten får Vera syn på två får som representerar maj månad i kökskalendern. En tacka och en bagge. Nyfiken som hon är undrar hon så klart varför ett av fåren har snopp och eftersom vi brukar samtala kring döden vid frukosten känns ett litet samtal kring blommor och bin som en befrielse. Jag är revanschsugen efter gårdagens misslyckande och jag förklarar varför alla raser har kön och hur vi fortplantar oss för att inte dö ut. Vera var dock inte nöjd med svaret utan ansåg att vi bör titta i böcker om snoppfår och andra snoppar när hon kommer hem från dagmamman senare idag.

Så, vad har ni för planer inför kvällens Valborgsfirande? Ska ni också kika i djurböcker och snacka fortplantning eller titta på dokumentärer om hur ost blir till?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar