onsdag 14 maj 2014

I ett väntrum

I ett knökfullt väntrum sitter det kvinnor i alla åldrar. Alla väntar på samma sak.
Det pustas och stånkas. Några är blöta efter hällregn, några är otåliga, några är nervösa och en är galen. Befriande galen. 

Med en vårdare på var sin sida sitter ömsom står en dam i väntrummets soffan och vrålar: "ÄR DET MIN TUR NU?!" Hon gör ansatser att vilja haffa varje sjuksköterska och läkare som passerar. Hon springer än hit och än dit i tappra försök att smita in på lediga rum tills hon bestämmer sig för att lägga sig i mitt knä. 

"Hej!"
"Hej."
"Jag tycker om dig!"
"Tack."

Mitt namn ropas upp och jag missar chansen att bekanta mig ytterligare med damen som gjorde precis det som vi andra inte bör/vågar göra, för hur många gånger har vi inte suttit där i väntrummet och undrat: "ÄR DET MIN TUR NU?!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar