onsdag 25 juni 2014

Min tomatsoppa!



Tomatsoppa, 2 stora eller 4 små portioner

Ingredienser
1000 g krossad eller hel tomat
1 msk tomatpuré
1 stor gul lök
stjälkar bladselleri 
2-3 klyftor vitlök
1/2 röd chilifrukt
1 knippe basilika
1 buljongtärning
skalet av 1 citron
3-4 dadlar
paprikapulver
rapsolja
olivolja

Exempel på tillbehör
kryddiga korvar
fetaost
oliver
kapris
lantbröd

Tillagning
Hacka lök, selleri och vitlök
Fräs i rapsolja tillsammans med paprikapulver
Tillsätt tomat, tomatpuré, buljong, chili och dadlar
Låt puttra under lock i 30-40 min
Mixa soppan slät
Blanda ner hälften av basilikan
Låt puttra i 10 min på svag värme, utan lock om du vill reducera soppan
Skär korven i slantar och fräs i lite olja
Riv skalet från citronen och häll i soppan. Ta bort kastrullen från spisen och rör om

Servering
Här finns det olika alternativ. Är vi själva häller jag upp soppan i skålar och lägger i lite korv, fetaost, oliver och kapris direkt vid spisen. Har vi däremot besök så lägger vi upp alla tillbehör i serveringskålar så får gästen smaksätta som den vill samt ringla lite olivolja och sätta en kvist basilika på toppen.


Doppa nu brödet, tugga korven och slurpa soppan! 
Smaklig måltid!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar