Vilken äppelfångst!! Ni som följer @kvarterbrokig på Instagram har redan fått tjuvkika på vår äppelskörd. På våra helt galet stora, röda och vackra äpplen.
Det kan vara så att ni är föga imponerade men detta äppelträd har verkligen överträffat sig själv i år och levererat.
Så, vad ska vi då göra med dessa äpplen? Jo, äppelmos så klart! Sorten, som är för oss helt okänd, är inte så god att äta rakt upp o ner så viss tillagning är nödvändig. Är det någon av er läsare som har ett tips eller två kring vilka ingredienser som är goda i äppelmos. Känns lite trist att "bara" dra i ett kilo socker och koka. Tips?!
|
Kanelstång eller ingefära blir mumsigt! :)
SvaraRaderaSäkert kardemumma också! Och vaniljstång..? Har inte provat själv, brukar bara koka utan socker och frysa in!
SvaraRaderaNågot jag skulle vilja kunna baka (om jag bara hade tiiiid) (...och tålamod!): ÄPPELMUNKAR!!! :-)
SvaraRaderaTack Anna och Lisa för tips! Ingefära, vaniljstång, kanel och kardemumma....fast kanske inte samtidigt.
SvaraRadera