söndag 28 september 2014

Sötsur äppelkompott

Vad sägs om en smarrig, sötsur  äppelkompott!? Perfekt som
efterrätt eller mellanmål. Idag har jag använt äpplen som vi
plockade på landet i förra veckan.

Ingredienser, 1 port
Äpplen
Katrinplommon
Russin
Tranbär
Vatten
Honung

Smaksättning, testa dig fram-själv föredrar jag kanel
Kanel
Kardemumma
Vanilj
Ingefära
Valnötter

Tillagning
Skala och kärna ur ett par stora äpplen, behåll lite av skalet på
för smak och karaktär.

Lägg äppelbitar, katrinplommon, russin och tranbär i en kastrull
tillsammans med lite vatten.

Koka upp och rör om. Låt vattnet koka in i frukten.

Söta med lite honung om du tycker kompotten är för syrlig

Servera med grädde eller mjölk


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar