onsdag 21 januari 2015

Kålpudding LCHF

I förra veckan hittade jag ett super smaskigt recept på Kålpudding
som jag vill dela med mig av. Receptet är enkelt och smidigt då
miraklet liksom sker i ugnen utan att jag behöver vara med.

Ingredienser 4 port
0,75 g vitkål
25 g smör
0,5 kg valfri köttfärs (jag använder eko-blandfärs)
1,5 dl grädde
1 st ägg
125 g keso, avrunnen
1 st lök
0,5 tsk örtsalt
0,5 krm vitpeppar
0,5 msk buljong (jag använder eko-lantbuljong)
2,5 dl vatten

Sås
1,5 dl spad från kålpuddingen
2 dl grädde
soja, salt och peppar för smak och färg


Tilllagning
  1. Sätt ugnen på 175-200 grader. 
  2. Blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke.
  3. Krydda med örtsalt och vitpeppar.

  4. Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna. 
  5. Den ska vara mjuk och få fin färg.

  6. Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. 
  7. Bred ut allt jämnt i en långpanna. 

  8. Koka upp vatten och blanda ut buljongpulvret. 
  9. Häll buljongen över kålpuddingen. 

  10. Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.

  11. När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 1,5 dl av buljongen 
  12. från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) 
  13. och kokar ihop med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften 
  14. och kryddas med salt, peppar och soja.

  15. Ät puddingen med gräddsåsen o lingonsylt (osockrad).

Originalrecept här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar