torsdag 7 maj 2015

Så urbota dumt!

Det syns säker inte på bild men vår lilla Vera är väldigt lång. Till denna längd finns även en vikt som är högre än de flesta andra barn i samma ålder. En vikt som är korrelerad till hennes längd. Så vad är det då som är så urbota dumt? Jo, att BVC inte fattar att hennes vikt är just korrelerad till hennes längd utan enbart ser till hennes vikt. I två år har de varit på oss om hennes vikt som de anser är för hög och därför skall bantas. När jag frågar om de tar hänsyn till muskelmassa tittar BVC-tanterna förvånat på mig och undrar om hon rör på sig mycket? 

Idag cyklade Vera och jag till biblioteket. 4,5 km tur o retur. För en månad sedan skramlade hon fortfarande runt med stödhjul. Idag sitter hon ner i uppförsbackarna och trampar som en tok och inser inte vilken kraftig motvind vi har. Älskade, rara flicka vad du är stark.

Till nästa barn kommer vi att byta BVC och hoppas på att de inte enbart ser till en vikt utan kan ta sig tid att se till hela barnet, längd + vikt + muskelmassa = sant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar