söndag 3 maj 2015

Smarrig rabarberkräm!

Ni som föjer mig på Instagram vet att det har konsumerats en hel
del rabarber under helgen och nu vill jag passa på o ge er mitt
favoritrecept på just rabarberkräm.

Rabarberkräm, 3 pers
Skölj och skär rabarber i bitar
Tillsätt en näve jordgubbar (kan uteslutas)
Riv cirtonskal
Häll i lite vatten, max 1/2 dl på 6-7 dl rabarber

Tillsätt 2 msk socker och 1 tsk vaniljpulver
Puttra under lock

Tag av locket efter 5-7 min och rör om
Om krämen smakar gott-kyl ner den

Serveras kall med mjölk


Tycker ni om söt kräm addera mer socker, vill ni undvika socker
kan ni testa att hacka i torkade aprikoser, russin och dadlar för
att tillsätta sötma men skippa då citronen och jordgubbarna. Eller?

Tycker ni om lös kräm addera mer vatten. Som ni säkert har noterat
så använder jag inte potatismjöl då vätskan främst kommer i från
rabarbern som liksom kokas ner i krämen. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar