söndag 5 juli 2015

Regndroppar i min soppa

Sent om kvällen sitter jag på uteplatsen och äter min soppa med bröd. Luften är kvav och det börjar skymma. Stora bitar bröd får suga åt sig av buljongen innan jag slukar dem en efter en. Dörrar och fönster står på vid gavel i små försök att vädra ur huset. Lätta snarkningar och små mumlande ljud hörs från ett av rummet medan jag fortsätter mitt sörplande av soppan som sakta men säkert börjar bli utspädd. En, två, tre regndropparna letar sig ner i min skål. Jag kikar upp mot en allt mer gråmulen himmel och ber en liten bön om mer. Mer regn. Jag ber om regn och svalare luft. 

Regnet smattrar allt hårdare på mitt fönsterbleck och genom det öppna fönster strömmar en ny frisk doft. En doft av regn. Hårda knän slår i väggen jag lutar mig emot. Snarkningarna tar en paus för att sedan få nytt liv. Hon sover lugnt nu i den nya svala luften. Fåglarna har tystnat, hunden har gått hem och katten har fått sin mat. Det börjar bli sent men regnet håller mig vaken en stund till. Löven fladdrar och viker sig under det tunga blöta som jag i smyg har längtat efter när svetten rinner som bäst. 

Jag gäspar. Får jag sova nu? Nätter utan sömn samlas på hög. Varje natt är det detsamma. Varmt och klibbigt. Nu vill jag säga hej då till värmen för det räcker nu. Hej då! Seså, snälla värmen, gå din väg......men du, glöm inte att komma tillbaka igen. För det gör du väl? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar