onsdag 26 augusti 2015

Allt-i-ett!

Idag på lunchen åt jag en krämig fiskgryta som är busenkel och 
snabb! Grytan är lätt att variera då basen av grönsaker är upp till 
dig o ditt kylskåp.

Ingredienser 

-Exempel på ingredienser som är goda i grytan:
Potatis, gärna en fast sort
Gul lök
Purjolök
Gräslök
Bladspenat
Fänkål
Ärtor
Morot
Torsk
Creme fraiche
Citron eller vitt vin  
Fiskbuljong

Hacka och bryn lök i smör. Skala och tärna potatis, morot 
och fänkål-bryn försiktigt tillsammans med löken. Lägg i en
näve eller två med bladspenat-rör om. Tillsätt lite vatten och 
2 msk creme fraiche och ca en halv buljongtärning. Låt puttra 
utan lock. Rör om då o . Tillsätt ärtor samt smaka av med 
citron eller lite vitt vin. 

När grönsakerna nästan är färdiga lägg då i bitar av den
färska eller tinade torsken. Puttra på låg värme, rör försiktigt om.

Salt och vitpeppra efter smak. Garnera med gräslök vid servering.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar