måndag 14 september 2015

Lunchtips!

Jag måste verkligen slå ett slag för den här mexikanska böngrytan 
som jag gjorde i går. Anders äter sin i matlåda idag och jag i porslin.
Jag har nämnt det förut men vi sparar massor av pengar på våra lådor.

Ingredienser
 2 pers
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd paprika
1 röd chili
1 burk krossade tomater
1 burk kidneybönor
1 msk spiskummin
1/2-1 buljontärning
1 kruka färsk koriander

Hacka och fräs löken i olja
Tillsätt spiskummin och ev lite tomatpuré
Hacka chili och vitlök och fräs försiktigt
Tillsätt krossade tomater och buljong-lite i taget
Puttra
Skär ner paprikan och lägg i kastrullen
Skölj de förkokta bönorna noga, tillsätt
Puttra tills paprika är lagom mjuk
Smaka av med massa koriander, salt och peppar

Tillbehör
Bulgur, råris, eller couscous
Anders fick en slantad stekt indisk korv i sin låda
och jag valde gräddfil med massa spiskummin till


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar